Pages

Pages

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Mega Scooters από την BMW | C600 sport και C650 GT


Από την έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει η Bmw παρουσιάζοντας το πολύ-αναμενόμενο mega scooter της. Φέτος όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της δέχτηκαν μικρό βελτιώσεις στα σημεία και νέους χρωματισμούς.
Υπάρχουν 2 εκδόσεις C600Sport & C650GT του νέου scooter οι οποίες μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη.  Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος 647 κυβικών εν σειρά, που αποδίδει 60 ίππους στις 7500 rpm και 6,73 kg ροπής στις 6000 rpm. Η δύναμη μεταδίδεται μέσω ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου κιβωτίου CVT.Η κίνηση γίνεται με αλυσίδα η οποία πλέει στο λάδι. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο περιμετρικό, το πιρούνι είναι ανεστραμμένο διαμέτρου 40 χιλιοστών και πίσω υπάρχει μονό αμορτισέρ διαδρομής 115 χλστ. Ακόμα και τα 2 μοντέλα εξοπλίζονται με ΑΒS τελευταίας γενιάς, έχουν 3 δισκόφρενα ίδιας διάστασης 270 χλστ (2 μπροστά και 1 πίσω), φοράνε 15” ιντσών ζάντες και λάστιχα 120/70 μπροστά και 160/60 πίσω. Πρωτότυπο είναι το σύστημα που χρησιμοποιείται όταν κατεβαίνει το σταντ, αφού ενεργοποιείται αυτόματα το χειρόφρενο.

C650 GT



Η έκδοση αυτή προορίζεται για αναβάτες που θέλουν να είναι χαλαροί και να διανύουν μεγάλες αποστάσεις ήρεμα και ωραία. Η σέλα του είναι μεγαλύτερη και πιο άνετη, το τιμόνι είναι τοποθετημένο ψηλότερα, έχει μεγαλύτερα πλαϊνά πλαστικά και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα. Φυσικά όπως μας έχει συνηθίσει η ΒΜW ο κατάλογος με τα εξτρά είναι ατελείωτος, με θερμαινόμενα γκριπ, σέλα κλπ. Και αφού είδαμε το χαλαρό mega scooter ας περάσουμε και στο πιο ανήσυχο C600 sport.





C600 sport
Αρκετά διαφορετικό από το τουριστικό αδερφάκι του, με πιο έντονες γραμμές και κατά 12κιλά ελαφρύτερο, το C600 sport διαφοροποιείται έντονα από τον αδερφό του και είναι για πιο...άγριες διαθέσεις. Η θέση οδήγησης τοποθετεί τον αναβάτη ψηλότερα και το τιμόνι είναι λίγο πιο χαμηλά ώστε να δοθεί έμφαση στον έλεγχο και την αίσθηση που αποκομίζει ο αναβάτης, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ΒΜW. Η ζελατίνα ρυθμίζεται χειροκίνητα. Ο χώρος κάτω από την σέλα αρκεί για ένα full face κράνος όσο βρίσκεται εν κινήσει, και με το νέο σύστημα FlexCase όσο το scooter βρίσκεται σταματημένο υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του αποθηκευτικού χώρου. Πραγματικά έξυπνη και πρακτική λύση από την ΒΜW.








Κάθε μοντέλο θα υπάρχει σε τρία χρώματα, και όσο το C600 Sport, τόσο και το C650GT μπορεί να εξοπλιστεί με μια προαιρετική σχάρα αποσκευών top Case. Δυστυχώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τιμή.

  • C600 Sport: Cosmic μπλε μεταλλικό ματ, Titanium Μεταλλικό Ασημί, Sapphire μαύρο μεταλλικό
  • C650GT: Sapphire μαύρο μεταλλικό , Platinum μεταλλικό μπρονζέ , Vermilion κόκκινο μεταλλικό
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, 8β, 647 κ.εκ. 
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 60/7.500
Ροπή (Kgm/σ.α.λ.): 6,73/6.000
Βάρος (κιλά): 249/261 πλήρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου